Webbutveckling på ByUs webbyrå i Stockholm.

Webbutveckling på ByUs webbyrå

ByUs arbetar sedan 1997 med webbutveckling, webbdesign och sökmotoroptimering.

år i branschen innebär kunskap, erfarenhet och att vi hunnit se flera teknikgenerationer passera. Självklart bygger ByUs webbsidor med den teknik som branschens huvudaktörer rekommenderar idag.

Vi använder gärna Drupal som CMS och PrestaShop för att bygga webbshoppar.

En bra hemsida handlar givetvis inte främst om teknik, utan om användarvänlighet och ett intressant innehåll. Webben är en fantastisk marknadsföringskanal för de som lyckas skapa och upprätthålla sina målgruppers intresse. Det är vad ByUs vill hjälpa dig med.

Teknikval för webbutveckling

Vi arbetar med den teknik som rekommenderas av W3C, som är en frivillig världsstandard för funktionella och smidiga hemsidor.

CSS bygger upp layout på hemsidan och separerar layout från innehåll. Det fungerar i alla moderna webbläsare.

XHTML är ett språk som är baserat på HTML, men följer XML:s uppbyggnad.

JavaScript låter den enskilda datorn hantera uppgifter som annars hade legat på webbservern. En väl avvägd användning förbättrar webbsidans prestanda.

Välja domännamn

Vi hjälper dig med allt som har med domännamn att göra. Domännamnet är idag nästan viktigare än firmanamnet. Om du konstaterar att företaget inte kan boka sitt eget namn på webbplatsen, överväg namnändring.

En del lyckas boka ord som täcker en hel bransch, vilket ger speciella möjligheter när det gäller sökning, men vi rekommenderar inte att ha något helt annat än firmanamnet som enda domännamn.

Det är relativt billigt att registrera domännamn. Överväg att säkra alla huvuddomäner, inte bara .se utan också .com, .eu, .nu och .org.

Design, bild och ljud på hemsidan

Hemsidan är en viktig bärare av företagets varumärke. Självklart ska webbplatsen spegla de värden man vill stå för. Det ska vara välkomnande, det ska vara funktionellt och det ska vara informativt.

De flesta uppskattar att utseendet är stilrent, det uppfattas som professionellt. En liten animation eller en ljudfil ökar intresset mycket.

Flash gör det möjligt att skapa vanliga eller interaktiva animationer. Besök vårt galleri som innehåller exempel på Flash animationer.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är något som byggs in i sidstruktur och texter vid webbutveckling. Det handlar främst om att uttrycka sig på ett sätt som framhäver de nyckelord man vill ha fram. På så sätt kommer en intressant hemsida att nå många informationssökare. Vi hjälper dig att definiera ord som är relevanta för din verksamhet.

Google, Yahoo, Bing och MSN Live search är typexempel på olika sökmotorer.

Vår kurs Att skriva för webben lär dig att skriva webbanpassad och sökmotoroptimerad text för webbpublicering.