PrestaShop - Open Source webbshop

PrestaShop är en Open Source webbshop. Vi använder gärna PrestaShop till webbshoppar eftersom det är ett modernt system som gör det enkelt för webbredaktören att uppdatera och ändra i sin webbutik. PrestaShop är lättanvänt och innehåller de flesta funktioner en modern e-butik bör ha.

PrestaShop är byggd enligt principerna för öppen källkod vilket innebär att många utvecklare runt om i världen deltar i utvecklingen och ser till att plattformen ständigt utvecklas och förbättras.

Komma igång med PrestaShop

Med PrestaShop blir det enkelt att starta e-handel. Har du redan produkter och kategorier så går det att importera CSV-listor, annars matar man in kategorier och produkter manuellt. Man kan även lägga in olika språk, valutor och växlingskurser. På så vis så kan du sälja till hela världen. En del språk är redan översatta i PrestaShop, t ex är det mesta redan översatt till svenska. För de språk som inte redan är översatta finns ett bra översättningssystem inbyggt i PrestaShop. Man kan även ladda ner nya språkfiler och installera i webbshopen.

PrestaShops moduler

I PrestaShop finns många moduler inbyggda redan från start. Dessa moduler går både att installera och avinstallera på ett enkelt sätt. Det är lätt att prova en ny modul för att se om den passar i din webbutik. Det finns många moduler att ladda ner och installera till webbshoppen, moduler som privatpersoner eller andra företag utvecklat. Detta ger tillgång till ett stort utbud av nya funktioner när du vill vidareutveckla din webbshop.

Sökmotoroptimerad webbshop

Funktionalitet och design på sidan är givetvis viktigt, men likaså att kunderna hittar till sidan och besöker den. PrestaShop tar hänsyn till sökmotoroptimering och är väl förberedd för det. Det finns bland annat möjlighet att lägga in metadata, vilket är en av de faktorer som behövs för att hamna högt upp i sökresultaten hos Google och andra sökmotorer.

Betallösningar för PrestaShop

PrestaShop stödjer olika typer av betallösningar. Några exempel på svenska betallösningar är faktura, direktbetalning via internetbank, PayPal, Payer, Payson, Google Checkout, postförskott och check.

Webbhotell och PrestaShop

PrestaShop är enkelt att installera på ditt webbhotell.

Webbshop med PrestaShop

Vi har gjort design och programmering för Exporents webbshop:

PrestaShop i världen

PrestaShop har mer än 40000 installationer runtom i världen, här är några exempel: