Google Wave

2009-10-20

Googles senaste nyheter är Google Wave. Det är en kombination av mail, wiki, chatt och system för projekthantering.

Hur fungerar Google Wave?

När du kommunicerar i Google Wave öppnar du en wave. Du bjuder in personer till din wave där du kan chatta, dela filer och dela bilder med varandra. Allt som händer i vågen sker i realtid. Om andra personer i vågen är online ser de vad du skriver och kan svara direkt. De personer som är offline ser vad som har skrivits direkt när de kommer online. Du kan dra dokument till din wave och dokumentet syns på de andras skärmar. Därifrån kan de ändra dokumentet och du ser ändringarna som har görs.

Om du pratar med personer i andra länder kan ni använda er av verktyget "översätt". Då skriver du på svenska och personer som läser det tar emot informationen på sitt språk.

Såhär ser designen ut för Google Wave

Nya applikationer utvecklas

Utvalda personer runt om i världen har fått ta del av Google Wave för att hjälpa till med att utveckla nya applikationer till programmet. En applikation som redan är klar är TWave. Med TWave kan du twittra från din wave.

Google Waves framtid

Googles nya program har skapat stor uppståndelse runt om i världen och det kommer utan tvekan synas på väldigt mågna företag i framtiden. Google Wave är ett open source program, vilket bland annat betyder att det är gratis. Eftersom produkten inte är släppt för allmänheten än så är det många som kan ge mycket för att få ett konto. Är man riktigt desperat kan köpa ett konto på Ebay för dryga tusenlappen.


Här kan du se Googles presentation om Google Wave. Om du endast vill se hur själva produkten fungerar, hoppa fram 24 min.